Mexicaanse taco’s

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

Taco vulling
500 g Rundergehakt
150 g Maïs
100 g Geraspte kaas
70 g Tomatenpuree
10 Taco schelpen
2 teentjes Knoflook
2 Tomaten
2 theelepel Paprikapoeder
2 theelepel Komijnzaad (gemalen)
1 Rode ui
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Steranijs
1 theelepel Gember
1 theelepel Tijm
1 theelepel Citroengras
½ Krop sla
Saus
200 ml Gezeefde tomaten
2 eetlepel(s) Peterselie
2 theelepel Uienpoeder
2 theelepel Citroensap
1 teentje Knoflook, geperst
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Koriander
1 theelepel Komijn (gemalen)

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Start met het maken van het rode sausje. Giet de gezeefde tomaten in een schaal en voeg hier alle kruiden, de citroensap en het geperste teentje knoflook aan toe. Roer het sausje goed door!

3

Begin met het snijden van de ui en de twee teentjes knoflook. Fruit dit vervolgens in een pan kort aan. Bak de tomatenpuree ook kort mee.

4

Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit rul.

5

Wanneer het gehakt gaar is voeg je de maïs en de kruiden voor de taco vulling toe.

6

Bak de taco's volgens de instructie op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en snijd de sla fijn.

7

Vul de taco's met het gehaktmengsel, tomaat, geraspte kaas en sla. Maak het af met het rode sausje. Lekker ite!

Mexicaanse taco

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Côte de boeuf low and slowAfgelopen week heb ik een mooie kamado BBQ voor mijn verjaardag gekregen. Deze heb ik gisteren direct even geprobeerd met een heerlijk stukje côte de boeuf. Op een lage temperatuur met hickory houtsnippers is het stuk vlees langzaam gegaard en heeft deze een heerlijke rooksmaak gekregen.