Afdrukopties:

Mexicaanse taco’s

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten

Mexicaanse taco

Taco vulling
 500 g Rundergehakt
 150 g Maïs
 100 g Geraspte kaas
 70 g Tomatenpuree
 10 Taco schelpen
 2 teentjes Knoflook
 2 Tomaten
 2 theelepel Paprikapoeder
 2 theelepel Komijnzaad (gemalen)
 1 Rode ui
 1 theelepel Cayennepeper
 1 theelepel Steranijs
 1 theelepel Gember
 1 theelepel Tijm
 1 theelepel Citroengras
 ½ Krop sla
Saus
 200 ml Gezeefde tomaten
 2 eetlepel(s) Peterselie
 2 theelepel Uienpoeder
 2 theelepel Citroensap
 1 teentje Knoflook, geperst
 1 theelepel Cayennepeper
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Koriander
 1 theelepel Komijn (gemalen)
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Start met het maken van het rode sausje. Giet de gezeefde tomaten in een schaal en voeg hier alle kruiden, de citroensap en het geperste teentje knoflook aan toe. Roer het sausje goed door!

3

Begin met het snijden van de ui en de twee teentjes knoflook. Fruit dit vervolgens in een pan kort aan. Bak de tomatenpuree ook kort mee.

4

Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit rul.

5

Wanneer het gehakt gaar is voeg je de maïs en de kruiden voor de taco vulling toe.

6

Bak de taco's volgens de instructie op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en snijd de sla fijn.

7

Vul de taco's met het gehaktmengsel, tomaat, geraspte kaas en sla. Maak het af met het rode sausje. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0