Afdrukopties:

Mini blauwe bessen cheesecake

Porties12 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd4 urenTotale tijd4 uren 20 Minuten

Mini blauwe bessen cheesecake

 375 ml Slagroom
 225 g Roomkaas
 75 g Poedersuiker
 50 g Boter
 50 g Blauwe bessenjam
 20 Digestive koekjes
 4 eetlepel(s) Citroensap
 1 eetlepel(s) Citroen rasp
 1 eetlepel(s) Vanille-extract
 Snuf zout
 Blauwe bessen
Benodigdheden
 Keukenmachine
 Muffin bakblik
 Muffinvormpjes
 Satéprikker
 Mixer
1

Maal de koekjes met een keukenmachine fijn.

2

Smelt de boter en meng deze vervolgens door de gemalen koekjes.

3

Voeg vervolgens 2 eetlepels citroensap toe en roer dit goed door elkaar.

4

Zet de cupcakevormpjes in een muffin bakblik, zodat ze niet kunnen verzakken.

5

Verdeel het koekjesmengsel over de vormpjes en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.

6

Zet de bodempjes in de koelkast zolang je met de cheesecake bezig bent.

7

Klop vervolgens in een kom de roomkaas, op kamertemperatuur, luchtig.

8

Voeg vervolgens de poedersuiker, 2 eetlepels citroensap, citroenrasp, vanille-extract en zout toe aan de kom. Meng dit goed door elkaar.

9

Tot slot voeg je de slagroom bij het roomkaasmengsel, meng dit snel door elkaar. Wanneer je te lang mixt, wordt het mengsel weer slap.

10

Verdeel dan de cheesecake over de vormpjes.

11

Schep op iedere cheesecake een beetje blauwe bessenjam. Roer dit met een satéprikker door de cheesecake, zorg dat je de bodem wel heel laat!

12

Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

13

Decoreer met wat verse blauwe bessen. Lekker ite!

14

Je kunt de mini cheesecake serveren met het papiertje er nog om, maar ze zijn ook stevig genoeg om te serveren zonder het papiertje.

Voedingswaarden

Portie 0