Lekker ite logo

Shop

Mini frambozen cheesecake

Porties1 Portie
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

150 g Bastognekoekjes
75 g Roomboter
400 g Roomkaas
90 g Kristalsuiker
50 g Zure room
8 g Vanillesuiker (1 zakje)
2 Eieren
1 eetlepel(s) Tarwebloem
Topping
20 Frambozen
1 eetlepel(s) Citroensap
1 eetlepel(s) Suiker
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 140 graden.

2

Verkruimel de bastognekoekjes met de keukenmachine of met de hand.

3

Smelt vervolgens de boter in een steelpannetje op laag vuur.

4

Meng zodra de boter gesmolten is de koekkruimels er doorheen.

5

Zet vervolgens de muffinvormpjes in een muffinblik.

6

Schep een lepel kruimels in ieder vormpje en druk aan met de bolle kant van een lepel.

7

Zet de bodempjes in de koelkast tot je ze weer nodig hebt.

8

Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar tot een egaal mengsel. Als je stevige roomkaas hebt, kun je dit beter eerst even goed prakken. Hiermee voorkom je dat je klontjes in je beslag krijgt.

9

Meng vervolgens de eieren er één voor één doorheen.

10

Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol.

11

Vervolgens ga je de frambozenswirl maken.

12

Verwarm de citroensap met de eetlepel suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe.

13

Kook gedurende 3 minuten. Roer rustig door, zodat er een moes ontstaat.

14

Schep deze moes vervolgens in een zeef en druk het vocht eruit. Vang dit op in een kommetje.

15

Vervolgens druppel je dit sap op de cheesecake en trekt met een cocktailprikkers figuren.

16

Zet de cakjes vervolgens 25 minuten in de oven.

17

Laat ze vervolgens rustig afkoelen.

18

Serveer ze met een paar verse frambozen, lekker ite!

Mini frambozen cheesecake

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)