Afdrukopties:

Mini frambozen cheesecake

Porties1 Portie

Mini frambozen cheesecake

 150 g Bastognekoekjes
 75 g Roomboter
 400 g Roomkaas
 90 g Kristalsuiker
 50 g Zure room
 8 g Vanillesuiker (1 zakje)
 2 Eieren
 1 eetlepel(s) Tarwebloem
Topping
 20 Frambozen
 1 eetlepel(s) Citroensap
 1 eetlepel(s) Suiker
1

Verwarm de oven voor op 140 graden.

2

Verkruimel de bastognekoekjes met de keukenmachine of met de hand.

3

Smelt vervolgens de boter in een steelpannetje op laag vuur.

4

Meng zodra de boter gesmolten is de koekkruimels er doorheen.

5

Zet vervolgens de muffinvormpjes in een muffinblik.

6

Schep een lepel kruimels in ieder vormpje en druk aan met de bolle kant van een lepel.

7

Zet de bodempjes in de koelkast tot je ze weer nodig hebt.

8

Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar tot een egaal mengsel. Als je stevige roomkaas hebt, kun je dit beter eerst even goed prakken. Hiermee voorkom je dat je klontjes in je beslag krijgt.

9

Meng vervolgens de eieren er één voor één doorheen.

10

Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol.

11

Vervolgens ga je de frambozenswirl maken.

12

Verwarm de citroensap met de eetlepel suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe.

13

Kook gedurende 3 minuten. Roer rustig door, zodat er een moes ontstaat.

14

Schep deze moes vervolgens in een zeef en druk het vocht eruit. Vang dit op in een kommetje.

15

Vervolgens druppel je dit sap op de cheesecake en trekt met een cocktailprikkers figuren.

16

Zet de cakjes vervolgens 25 minuten in de oven.

17

Laat ze vervolgens rustig afkoelen.

18

Serveer ze met een paar verse frambozen, lekker ite!