Afdrukopties:

Mosterdsoep

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd22 MinutenTotale tijd27 Minuten

Mosterdsoep met spekreepjes en prei

 50 g Roomboter
 60 g Bloem
 125 ml Slagroom
 1 l Rundvleesbouillon
 1 Prei
 100 g Spekreepjes
 2 Grote eetlepels mosterd
1

Snijd de prei fijn. Bak ondertussen de spekreepjes tot deze knapperig zijn.

2

Smelt de boter in een pan, wanneer dit gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je dit goed met een houten lepel.

3

Zet de boter met bloem op laag vuur en laat dit 10 minuten garen.

4

Verwarm de bouillon en voeg deze beetje bij beetje toe aan de roux. Roer goed door met een garde, zodat het niet begint te klonteren.

5

Laat ook dit 5 minuten koken.

6

Voeg vervolgens de mosterd, prei en spekreepjes toe en laat deze nog 5 minuten meekoken.

7

Tot slot voeg je de slagroom toe, zorg ervoor dat het daarna niet meer kookt.

8

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0