Nasi goreng

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

200 g Rijst
3 eetlepel(s) Ketjap manis
2 Kipfilet
2 teentjes Knoflook
2 Eieren
1 theelepel Garnalenpasta (trassie)
1 Rode peper
1 Ui (grote)
½ Komkommer
Gebakken uitjes

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kook de rijst een dag van tevoren, dan is de nasi het lekkerste.

2

Snipper de ui en knoflook, snijd de peper zo fijn mogelijk en snijd ook de kipfilet in kleine blokjes.

3

Fruit de knoflook, ui en rode peper.

4

Dan voeg je de kipfilet toe samen met een eetlepel ketjap. Bak tot de kipfilet gaar is.

5

Vervolgens voeg je de rijst samen met 2 eetlepels ketjap en 1 theelepel garnalenpasta toe.

6

Bak het geheel, totdat de ketjap karameliseert.

7

Serveer de nasi met een gebakken ei, komkommer en gebakken uitjes Lekker ite!

8

Groentetip: Voeg paprika en bosui toe voor wat extra groente.

Nasi goreng

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.