Afdrukopties:

Nasi koening

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten

Nasi koening betekent gele rijst. Gele rijst is heerlijk om te serveren bij een rijsttafel. Wij eten het ook erg graag samen met Rendang.

Nasi koening

 400 ml Kokosmelk
 300 g Pandanrijst
 300 ml Water
 1 eetlepel(s) Kurkuma
 2 eetlepel(s) Zonnebloemolie
 1 Ui
 1 teentje Knoflook
 1 theelepel Koriander, gemalen
 1 theelepel Komijn, gemalen
 1 stengel Sereh
 ½ Rode peper
 ¼ Komkommer
1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit samen met de zonnebloemolie zachtjes in een pan.

3

Vervolgens voeg je de rijst, kurkuma, komijn en koriander toe en bak je dit kort mee.

4

Snijd dan de stengels citroengras open en steek deze in de rijst.

5

Schenk het water en de kokosmelk bij de rijst en breng al roerend aan de kook.

6

Kook de rijst gedurende 15 minuten op middelhoog vuur, zonder deksel op de pan.

7

Haal na 15 minuten de pan van het vuur, roer de rijst goed door en laat het even droogstomen.

8

Snijd ondertussen de komkommer en peper in dunne plakes.

9

Schep de rijst in een serveerschaal en verwijder de sereh.

10

Garneer met komkommer en peper, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4