Lekker ite logo

Shop

Oreo fudge

Porties1 PortieVoorbereiding15 MinutenKooktijd3 urenTotale tijd3 uren 15 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd3 uren 15 Minuten

Ingrediënten

400 g Witte chocolade
397 g Gecondenseerde melk
1 theelepel Vanille aroma
175 g Oreo's
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.

2

Doe de blokjes chocolade en de gecondenseerde melk in een steelpan.

3

Laat de chocolade op laag vuur smelten tot je een egaal mengsel hebt.

4

Hak ondertussen 150 g van de oreo's fijn.

5

Wanneer alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur en meng je de vanille aroma er door.

6

Roer de fijngehakte oreo's er vervolgens snel doorheen.

7

Stort het mengsel zo snel mogelijk in de met bakpapier beklede vorm, zodat het nog niet begint te stollen.

8

Verspreid het mengsel geleidelijk en decoreer met de overige oreo's. Duw deze een beetje in de fudge, zodat ze goed blijven zitten.

9

Laat de fudge gedurende een uur afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna gedurende 3 uur in de koelkast om te stollen.

10

Je kunt de fudge vervolgens in 40-50 stukjes snijden. Lekker ite!

Oreo fudge

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.