Afdrukopties:

Oreo-Twix cheesecake

Porties12 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd1 uur 5 MinutenTotale tijd1 uur 25 Minuten

Een heerlijke cheesecake! Lekker om te delen maar ook heerlijk om thuis op te eten. Zorg ervoor dat je een dag van tevoren begint met de cheesecake.

Oreo-Twix cheesecake

Cheesecake
 600 g Roomkaas (naturel)
 175 g Kristalsuiker
 150 g Oreo koekjes
 125 g Zure room
 50 g Roomboter
 3 Eieren
 2 theelepel Maïzena
Topping
 100 ml Slagroom
 100 g Kristalsuiker
 50 g Roomboter
 30 g Pure chocolade
 5 mini Twixen
 3 eetlepel(s) Water
Benodigdheden
 Springvorm
 Staafmixer
 Keukenmachine
Cheesecake
1

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

2

Maal de Oreo koekjes met de staafmixer fijn.

3

Smelt vervolgens de roomboter in een pannetje op het vuur.

4

Zodra de boter gesmolten is haal je deze van het vuur en meng je de gemalen koekjes erdoor.

5

Verspreid het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

6

Laat de bodem opstijven in de koelkast.

7

Verwarm de oven voor op 140 graden.

8

Ondertussen mix je de roomkaas, zure room en suiker tot een glad mengsel in de keukenmachine.

9

Voeg dan de eieren één voor één toe, mix dit kort.

10

Vervolgens voeg je de maïzena toe, mix dit zo kort mogelijk tot het een egaal mengsel is.

11

Giet de cheesecake op de bodem en bak de taart gedurende 65 minuten in de voorverwarmde oven.

12

Laat de cheesecake na het bakken nog ongeveer 2 uur afkoelen in de oven, zet hierbij wel de ovendeur op een kier.

13

Dan laat je de cheesecake een nacht opstijven in de koelkast.

Toppings
14

Begin dan aan de toppings. Je begint met het maken van je eigen karamelsaus.

15

Doe de 100 g suiker samen met 3 eetlepels water in een steelpan. Draai de pan even rond, zodat de suiker bedekt is met het water.

16

Zet de pan op het vuur, belangrijk is dat je niet roert! Na 2-3 minuten begint de suiker te bubbelen, laat het ook dan gewoon staan.

17

Zet ondertussen ook een klein pannetje met de slagroom op het vuur om deze te verwarmen.

18

Weer 2-3 minuten later begint het enigszins bruin te kleuren. Smeer dan met een kwastje een beetje water langs de randen, zodat je geen kristallen krijgt.

19

Een minuut later wordt de karamel nog iets donkerder, begin hem dan te roeren met een garde. Stop niet met roeren.

20

Zodra de karamel donker kleurt, zet je het vuur laag en giet je de warme slagroom erbij.

21

Pas op, dit gaat heel erg bruisen!

22

Laat de karamel vervolgens iets afkoelen en meng dan de 50 g boter erdoor.

23

Zet de karamelsaus kort in de koelkast om af te koelen.

24

Smelt ondertussen de pure chocolade in de magnetron en hak de kleine Twixen in stukjes.

25

Verdeel de Twixen over de cheesecake.

26

Garneer vervolgens rijkelijk met chocolade en karamelsaus. Lekker ite!

27

Tip: Je kunt de overige karamelsaus gebruiken over een bolletje ijs!

28

Bewaren: De cheesecake is 2-3 dagen te bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden

Portie 12