Oreo-witte chocolade cheesecake

Porties16 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd3 urenTotale tijd3 uren 30 Minuten
Rating
Rating
Porties16 PortiesTotale tijd3 uren 30 Minuten

Ingrediënten

400 g Roomkaas
300 g Oreo koekjes
300 ml Slagroom
200 g Kristalsuiker
200 g Witte chocolade
200 g Pure chocolade
80 g Roomboter
12 blaadjes Gelatine
8 Oreo's white choc
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
Witte chocoladevlokken
Benodigdheden
Bakpapier
Springvorm
Mixer
Keukenmachine

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

Bodem
1

Maal de Oreo koekjes fijn met de keukenmachine.

2

Smelt vervolgens de boter in een steelpan, zorg dat dit niet gaat koken.

3

Zodra de boter is gesmolten, meng je de fijngemalen koekjes hier door.

4

Bekleed vervolgens de springvorm met bakpapier en verdeel het koekjes mengsel over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de springvorm afgedekt gedurende 10 minuten in de oven.

Cheesecake
6

Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water.

7

Klop ondertussen 200 ml slagroom met de kristalsuiker stijf.

8

Verwarm de overige 100 g slagroom in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los dit op in de warme slagroom.

9

Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie; in een vuurvaste kom met een pan water eronder. Zorg ervoor dat de kom het water in de onderste pan niet raakt.

10

Meng dan de gesmolten witte chocolade met de roomkaas.

11

Daarna spatel je ook de geklopte slagroom en de slagroom met gelatine hier door.

12

Stort dit mengsel dan op de koekbodem en verdeel hem goed over de hele springvorm.

Topping
13

Smelt de pure chocolade au bain-marie.

14

Giet de witte chocolade over de taart.

15

Decoreer vervolgens met de white choc Oreo's en duw deze een beetje in de taart.

16

Strooi tot slot een handje witte chocolade vlokken over de taart.

17

Laat de taart gedurende een paar uur opstijven in de koelkast, minimaal drie uur.

18

Snijd de taart vervolgens in kleine puntjes, want hij is erg machtig. Lekker ite!

Oreo-witte chocolade cheesecake

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)