Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Maal de Oreo koekjes fijn met de keukenmachine.
Smelt vervolgens de boter in een steelpan, zorg dat dit niet gaat koken.
Zodra de boter is gesmolten, meng je de fijngemalen koekjes hier door.
Bekleed vervolgens de springvorm met bakpapier en verdeel het koekjes mengsel over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm afgedekt gedurende 10 minuten in de oven.
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water.
Klop ondertussen 200 ml slagroom met de kristalsuiker stijf.
Verwarm de overige 100 g slagroom in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los dit op in de warme slagroom.
Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie; in een vuurvaste kom met een pan water eronder. Zorg ervoor dat de kom het water in de onderste pan niet raakt.
Meng dan de gesmolten witte chocolade met de roomkaas.
Daarna spatel je ook de geklopte slagroom en de slagroom met gelatine hier door.
Stort dit mengsel dan op de koekbodem en verdeel hem goed over de hele springvorm.
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Giet de witte chocolade over de taart.
Decoreer vervolgens met de white choc Oreo's en duw deze een beetje in de taart.
Strooi tot slot een handje witte chocolade vlokken over de taart.
Laat de taart gedurende een paar uur opstijven in de koelkast, minimaal drie uur.
Snijd de taart vervolgens in kleine puntjes, want hij is erg machtig. Lekker ite!