Oreo-witte chocolade cheesecake

Porties16 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd3 urenTotale tijd3 uren 30 Minuten
Rating
Rating
Porties16 PortiesTotale tijd3 uren 30 Minuten

Ingrediënten

400 g Roomkaas
300 g Oreo koekjes
300 ml Slagroom
200 g Kristalsuiker
200 g Witte chocolade
200 g Pure chocolade
80 g Roomboter
12 blaadjes Gelatine
8 Oreo's white choc
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
Witte chocoladevlokken
Benodigdheden
Bakpapier
Springvorm
Mixer
Keukenmachine

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

Bodem
1

Maal de Oreo koekjes fijn met de keukenmachine.

2

Smelt vervolgens de boter in een steelpan, zorg dat dit niet gaat koken.

3

Zodra de boter is gesmolten, meng je de fijngemalen koekjes hier door.

4

Bekleed vervolgens de springvorm met bakpapier en verdeel het koekjes mengsel over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de springvorm afgedekt gedurende 10 minuten in de oven.

Cheesecake
6

Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water.

7

Klop ondertussen 200 ml slagroom met de kristalsuiker stijf.

8

Verwarm de overige 100 g slagroom in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los dit op in de warme slagroom.

9

Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie; in een vuurvaste kom met een pan water eronder. Zorg ervoor dat de kom het water in de onderste pan niet raakt.

10

Meng dan de gesmolten witte chocolade met de roomkaas.

11

Daarna spatel je ook de geklopte slagroom en de slagroom met gelatine hier door.

12

Stort dit mengsel dan op de koekbodem en verdeel hem goed over de hele springvorm.

Topping
13

Smelt de pure chocolade au bain-marie.

14

Giet de witte chocolade over de taart.

15

Decoreer vervolgens met de white choc Oreo's en duw deze een beetje in de taart.

16

Strooi tot slot een handje witte chocolade vlokken over de taart.

17

Laat de taart gedurende een paar uur opstijven in de koelkast, minimaal drie uur.

18

Snijd de taart vervolgens in kleine puntjes, want hij is erg machtig. Lekker ite!

Oreo-witte chocolade cheesecake

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.