Lekker ite logo

Shop

Ossenstaartsoep

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd2 urenTotale tijd2 uren 20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd2 uren 20 Minuten

Ingrediënten

5 stukken Ossenstaart
3 eetlepel(s) Bloem
2 theelepel Paprikapoeder
2 Ui
2 Laurierblaadjes
1 Rode peper
1 l Runderbouillon
Tomatenpuree
10 g Roomboter
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Haal de ossenstaart stukken door de bloem en druk dit aan.

2

Smelt de roomboter in de pan en bak hierin de stukken ossenstaart rondom bruin.

3

Pel de ui en snijd deze in kwarten, snijd de peper in plakjes inclusief zaadlijsten.

4

Voeg de ui, peper, paprikapoeder en tomatenpuree toe aan de ossenstaart en bak dit kort.

5

Wanneer alles een beetje aan het bakken is, voeg je de laurierblaadjes toe.

6

Schenk vervolgens de bouillon erbij.

7

Breng de soep rustig aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.

8

Laat de soep minstens 2 uur koken met de deksel op de pan, het lekkerste is als hij de hele nacht op laag vuur kan pruttelen.

9

Haal dan de botten van het vlees uit de soep en zeef deze.

10

Haal het vlees van de botten en gooi dit weer in de soep.

11

Indien de soep erg dun is, laat je hem nog even koken zonder deksel op de pan.

12

Serveer met een lekker stukje brood. Lekker ite!

13

Groentetip: Voeg stukjes bleekselderij en wortel toe en laat dit na het zeven nog kort mee koken.

Ossenstaartsoep

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!