Lekker ite logo

Shop

Panini paesana

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

25 g Spekreepjes
25 g Mozzarella
4 plakjes Achterham
3 eetlepel(s) Gezeefde tomaten
2 Champignons
2 Panini broodjes
1 theelepel Italiaanse kruiden
¼ Rode paprika
¼ Rode ui
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor volgens de instructie op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de broodjes door midden en besmeer deze met de gezeefde tomaten.

3

Bestrooi dit vervolgens met de Italiaanse kruiden.

4

Snijd de paprika, rode ui, champignons en mozzarella in plakjes.

5

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan knapperig.

6

Beleg daarna de broodjes met de plakjes ham en de gebakken spekreepjes.

7

Leg daarna ook de champignons, paprika en ui hierop en tot slot de plakjes mozzarella.

8

Bak de broodjes af volgens de instructie op de verpakking.

9

Lekker ite!

Panini paesana

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.