Panlasagne met ricotta en courgette

Porties2 Porties
Rating
Rating
Porties2 Porties

Ingrediënten

500 ml Gezeefde tomaten
300 g Rundergehakt
250 g Ricotta
6 Verse lasagnebladen
1 Rode ui
1 Courgette
1 teentje Knoflook
1 theelepel Chilivlokken
2 theelepel Oregano
1 theelepel Paprikapoeder
½ theelepel Peper
5 g Verse basilicum

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Fruit dit in een wokpan.

2

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Kruid het gehakt indien u geen gekruid gehakt gekocht hebt.

3

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Wanneer het gehakt rul is voeg je de courgette toe en laat je dit 2 minuten mee bakken.

4

Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, chilivlokken, oregano, paprikapoeder en peper toe. Roer dit goed door en laat dit nog enkele minuten koken.

5

Neem een andere pan (doorsnee circa 20 cm) en doe een laagje olijfolie op de bodem.

6

Doe een laagje gehaktsaus in deze pan en schep daarop een paar hoopjes ricotta. Dek dit af met de lasagnebladen, scheur deze in stukken om ze passend te maken.

7

Herhaal dit tot de saus op is, eindig met een laagje saus en ricotta.

8

Dek dan de pan af met een deksel en zet het vuur laag. Bak de lasagne circa 25 minuten, controleer voordat je deze van het vuur haalt of de lasagnebladen zacht zijn.

9

Serveer de lasagne met verse basilicum.

Lekker ite!

Lasagne met ricotta en courgette zonder oven

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie