Afdrukopties:

Panlasagne met ricotta en courgette

Porties2 Porties

Lasagne met ricotta en courgette zonder oven

 500 ml Gezeefde tomaten
 300 g Rundergehakt
 250 g Ricotta
 6 Verse lasagnebladen
 1 Rode ui
 1 Courgette
 1 teentje Knoflook
 1 theelepel Chilivlokken
 2 theelepel Oregano
 1 theelepel Paprikapoeder
 ½ theelepel Peper
 5 g Verse basilicum
1

Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Fruit dit in een wokpan.

2

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Kruid het gehakt indien u geen gekruid gehakt gekocht hebt.

3

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Wanneer het gehakt rul is voeg je de courgette toe en laat je dit 2 minuten mee bakken.

4

Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, chilivlokken, oregano, paprikapoeder en peper toe. Roer dit goed door en laat dit nog enkele minuten koken.

5

Neem een andere pan (doorsnee circa 20 cm) en doe een laagje olijfolie op de bodem.

6

Doe een laagje gehaktsaus in deze pan en schep daarop een paar hoopjes ricotta. Dek dit af met de lasagnebladen, scheur deze in stukken om ze passend te maken.

7

Herhaal dit tot de saus op is, eindig met een laagje saus en ricotta.

8

Dek dan de pan af met een deksel en zet het vuur laag. Bak de lasagne circa 25 minuten, controleer voordat je deze van het vuur haalt of de lasagnebladen zacht zijn.

9

Serveer de lasagne met verse basilicum.

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 2