Paprika-chorizo plaattaart

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

1 Rol vers bladerdeeg
190 g Ricotta
50 g Geraspte kaas
3 Paprika's
2 Eieren
1 Rode peper
½ Chorizoworst
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Zo zorg je ervoor dat het bladerdeeg krokant wordt.

3

Meng de ricotta met de eieren en een snuf peper, verdeel dit gelijkmatig over het bladerdeeg.

4

Ontvel de chorizo en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes en de rode peper met zaadlijsten in plakjes .

5

Verdeel vervolgens de chorizo, paprika en rode peper gelijkmatig over het bladerdeeg.

6

Strooi dan de geraspte kaas over de plaattaart en zet hem gedurende 20 minuten in de oven.

7

Lekker ite!

Plaattaart met chorizo en paprika

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)