Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Breng water aan de kook en voeg een beetje zout toe.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
Verwarm vervolgens een wok op laag vuur en bak hierin de ui en knoflook 5-7 minuten totdat het zacht is.
Voeg dan de tomatenpuree en de chilivlokken toe. Laat dit nog 5-7 minuten bakken, totdat de tomatenpuree donkerrood is.
Giet vervolgens de wodka in de pan en zet het vuur op zijn laagst.
Schep dan 60 ml van het hete water uit de pan en giet de slagroom hierbij. Hiermee zorg je ervoor dat je saus niet gaat schiften.
Vervolgens giet je het roommengsel langzaam bij de tomaten onder voortdurend roeren. Wanneer er een egale saus is ontstaan haal je de pan van het vuur.
Kook vervolgens de pasta in het zoute water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep een kopje water van het pasta water uit de pan en bewaar dit.
Dan zet je de saus terug op laag vuur.
Schep vervolgens de pasta direct uit de pan bij de saus, het is geen probleem als er pasta water meekomt.
Daarna voeg je de helft van het kopje pasta water aan de saus toe en roer dit goed door. Voeg dan ook de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer dit door de pasta.
Roer de pasta door totdat deze bedekt is met de saus.
Serveer de pasta met de overige geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Lekker ite!