Pasta met salami en olijven

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

2 teentjes Knoflook
2 Rode ui
2 Tomaten
200 g Gekruide salami (worst)
1 Flinke scheut rode wijn
1 Rode peper
250 g Mafaldine
350 g Frito
120 g Zwarte olijven
25 g Parmezaanse kaas
50 g Rucola
1 eetlepel(s) Oregano
1 eetlepel(s) Basilicum
1 theelepel Peper
1 theelepel Knoflookpoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook, snijd de peper fijn en snijd de tomaten en salami in blokjes.

2

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

3

Fruit de knoflook en ui in een hapjespan.

4

Voeg vervolgens de rode peper en salami toe en bak dit gedurende 3 minuten.

5

Dan voeg je de tomaten, frito en de kruiden toe. Breng dit aan de kook.

6

Roer vervolgens een flinke scheut rode wijn door de saus en laat dit enkele minuten doorkoken.

7

Roer tot slot de zwarte olijven door de saus en verhit deze nog kort.

8

Serveer de pasta met parmezaanse kaas en rucola, lekker ite!

Pasta met salami en olijven

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.