Pastasalade met chorizo

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd5 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

500 g Snoeptomaatjes
350 g Mini penne (volkoren)
295 g Gegrilde paprika
200 g Chorizo
125 g Mozzarella
120 g Olijven
10 g Verse peterselie
2 eetlepel(s) Balsamicoazijn
1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
1 theelepel Chilivlokken

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.

2

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo worst en snijd deze in stukken.

3

Verhit een koekenpan zonder olie en bak de chorizo hierin gedurende 5 minuten.

4

Laat de chorizo vervolgens uitlekken op keukenpapier en bewaar 2 eetlepels van het bakvet.

5

Snijd dan de peterselie fijn en meng dit samen met het bakvet, de Italiaanse kruiden, chilivlokken en de balsamicoazijn tot een dressing.

6

Laat de olijven en de paprika's uitlekken. Snijd vervolgens de paprika's in blokjes en de olijven in plakjes. Halveer de tomaten.

7

Meng tot slot alle ingrediënten door de pasta. Verdeel over een schaal en bedek met de mozzarella en doe de dressing erover.

8

Lekker ite!

Pastasalade met chorizo

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.