Pastasalade met chorizo

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd5 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

500 g Snoeptomaatjes
350 g Mini penne (volkoren)
295 g Gegrilde paprika
200 g Chorizo
125 g Mozzarella
120 g Olijven
10 g Verse peterselie
2 eetlepel(s) Balsamicoazijn
1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
1 theelepel Chilivlokken
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.

2

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo worst en snijd deze in stukken.

3

Verhit een koekenpan zonder olie en bak de chorizo hierin gedurende 5 minuten.

4

Laat de chorizo vervolgens uitlekken op keukenpapier en bewaar 2 eetlepels van het bakvet.

5

Snijd dan de peterselie fijn en meng dit samen met het bakvet, de Italiaanse kruiden, chilivlokken en de balsamicoazijn tot een dressing.

6

Laat de olijven en de paprika's uitlekken. Snijd vervolgens de paprika's in blokjes en de olijven in plakjes. Halveer de tomaten.

7

Meng tot slot alle ingrediënten door de pasta. Verdeel over een schaal en bedek met de mozzarella en doe de dressing erover.

8

Lekker ite!

Pastasalade met chorizo

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! :)