Pastel de nata

Porties8 PortiesVoorbereiding1 uurKooktijd15 MinutenTotale tijd1 uur 15 Minuten
Rating
Rating
Porties8 PortiesTotale tijd1 uur 15 Minuten

Ingrediënten

250 ml Volle melk
225 g Kristalsuiker
150 ml Water
20 g Roomboter
5 reepjes Citroenschil
2 Kaneelstokjes
2 Eidooiers
2 eetlepel(s) Bloem
1 Rol vers bladerdeeg
1 theelepel Maïzena

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Rol het bladerdeeg in de lengte op en snijd het vervolgens in plakjes van ongeveer 2 cm.

2

Vet de muffinvorm in.

3

Duw vervolgens de rondjes bladerdeeg in de muffinvorm, zorg dat er een opstaand randje ontstaat.

4

Zet vervolgens de muffinvorm in de koelkast.

5

Begin nu met het maken van de custard. Doe hiervoor 150 ml van de melk in een steelpan en voeg hier 3 citroenschillen, de helft van de boter en een kaneelstokje aan toe.

6

Breng dit aan de kook op laag vuur. Haal wanneer het kookt de citroenschil en het kaneelstokje er weer uit.

7

Klop ondertussen in een andere kom de maïzena met de overige melk tot een klont vrij mengsel.

8

Schenk al roerend de warme melk in de kom bij de koude melk.

9

Daarna schenk je alles weer terug in de steelpan en laat je het gedurende 5 minuten op laag vuur koken. Kook het tot het dikker wordt.

10

Roer tot slot de rest van de boter door de custard.

11

Haal de custard vervolgens van het vuur en dek deze af.

12

Je begint nu met het maken van de karamelsiroop. Meng hiervoor de overige 2 citroenschillen, het kaneelstokje, de suiker en 75 ml water in een steelpannetje.

13

Breng ook dit aan de kook, totdat er een lichtbruine karamel ontstaat.Roer de karamel niet door, beweeg alleen af en toe voorzichtig de pan.

14

Zodra de karamel mooi bruin is, schenk je het overige water bij de karamel.

15

Kook dit door tot alle harde stukjes zijn verdwenen.

16

Schenk de karamelsiroop bij de custard in de pan en klop dit tot er geen klonten meer in zitten.

17

Doe vervolgens de custard in een maatbeker en mix de eidooiers hier goed doorheen.

18

Wanneer je geen 300 ml custard hebt, kun je dit aanvullen met een beetje melk. Deze hoeveelheid heb je namelijk nodig om de muffinvorm te vullen.

19

Verwarm de oven voor op de heetste stand met de bakplaat in de oven.

20

Haal vervolgens de muffinvorm uit de koelkast en schenk de cupjes vol met custard.

21

Zet de muffinvorm op de hete bakplaat boven in de oven en bak de pastel de nata in 10 minuten gaar. De bovenkant van de pastel moet mooi bruin worden.o

22

Laat de pastel de nata 5 minuten afkoelen in de muffinvorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

23

Serveer met een snuf kaneel. Lekker ite!

Pastel de nata

Genoten van dit recept? :)

Advertentie