Patatas bravas

Porties4 Porties
Rating
Rating
Porties4 Porties

Ingrediënten

500 g Vastkokende aardappelen
Olijfolie
Peper en zout
Tomatensaus
1 Sjalot
2 teentjes Knoflook
150 g Tomatenblokjes
½ theelepel Chilipoeder
½ theelepel Gerookte paprikapoeder
Snuf suiker
Peper en zout
Verse peterselie
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.

3

Was dan de blokjes aardappel en dep ze droog met een schone theedoek.

4

Hussel ze vervolgens door elkaar met olijfolie en peper en zout.

5

Verspreid de aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 30-40 minuten knapperig en goudbruin,

6

Schep de aardappels tussendoor iedere 10 minuten goed om.

7

Maak ondertussen de tomatensaus.

8

Snijd de sjalot fijn en pers het teentje knoflook.

9

Fruit dit vervolgens kort aan in een pan.

10

Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door.

11

Breng de saus vervolgens op smaak met de kruiden en laat het een paar minuten op laag vuur koken.

12

Haal de aardappeltjes uit de oven en doe ze in een schaal. Verdeel de saus erover en garneer met verse peterselie.

13

Lekker ite!

Patatas bravas

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?