Afdrukopties:

Pecan sneeuwbal koekjes

Porties15 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd12 MinutenTotale tijd22 Minuten

Een heerlijk Amerikaans recept voor heerlijke brosse koekjes. Perfect voor de kerstdagen bij de koffie, de borrel of op een heerlijke winterse dag bij een beker warme chocolademelk! Wij hebben er in ieder geval van genoten, zeker een aanrader.

Pecan sneeuwbal koekjes

 125 g Roomboter (op kamertemperatuur)
 115 g Bloem
 90 g Poedersuiker
 65 g Pecannoten
 1 theelepel Vanille extract
 Snuf zout
1

Hak de pecannoten met een keukenmachine fijn. Haal de boter alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

2

Verwarm de oven voor op 175 graden met boven- en onderwarmte.

3

Mix de boter en 30 gram poedersuiker samen tot een romig geheel. Zorg dat het goed romig is, anders zullen je koekjes na het bakken uit elkaar vallen.

4

Zet de mixer op zijn laagste stand en meng het vanille extract, de pecannoten, de bloem en het zout erdoor.

5

Rol kleine rolletjes van het deeg met een doorsnede van ongeveer 2,5-3 cm. Leg ze goed uit elkaar op een bakplaat.

6

Bak de koekjes gedurende 12 minuten. Ze moeten nog heel lichtbruin zijn.

7

Haal de koekjes uit de oven.

8

Doe vervolgens de overige poedersuiker in een diep bord.

9

Zodra de koekjes een beetje zijn afgekoeld en je ze net aan kunt raken, rol je ze door de poedersuiker.

10

Leg ze vervolgens op een rooster om helemaal af te koelen.

11

Rol de koekjes zodra ze helemaal afgekoeld zijn nogmaals door de poedersuiker.

12

Lekker ite en genieten van deze lekkere brosse koekjes!

Voedingswaarden

Portie 15