Penne met tonijn in pittige tomatensaus

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

500 ml Tomatenpassata
200 g Penne
120 g Tonijn uit blik
40 g Zwarte olijven
10 g Basilicum
2 eetlepel(s) Kappertjes
1 teentje Knoflook
1 Ui
½ theelepel Cayennepeper

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook.

2

Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en halveer de olijven.

3

Fruit de knoflook en ui, gedurende 2-4 minuten, tot ze glazig zijn.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.

5

Dan voeg je de tomatenpassata en cayennepeper aan de ui en knoflook toe.

6

Laat het geheel dan 10 minuten koken.

7

Voeg dan de kappertjes, olijven en tonijn toe.

8

Laat het geheel nog 2 minuten koken.

9

Serveer met verse basilicum, lekker ite!

Penne met tonijn in pittige tomatensaus

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.