Afdrukopties:

Penne met tonijn in pittige tomatensaus

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten

Penne met tonijn in pittige tomatensaus

 500 ml Tomatenpassata
 200 g Penne
 120 g Tonijn uit blik
 40 g Zwarte olijven
 10 g Basilicum
 2 eetlepel(s) Kappertjes
 1 teentje Knoflook
 1 Ui
 ½ theelepel Cayennepeper
1

Breng water aan de kook.

2

Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en halveer de olijven.

3

Fruit de knoflook en ui, gedurende 2-4 minuten, tot ze glazig zijn.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.

5

Dan voeg je de tomatenpassata en cayennepeper aan de ui en knoflook toe.

6

Laat het geheel dan 10 minuten koken.

7

Voeg dan de kappertjes, olijven en tonijn toe.

8

Laat het geheel nog 2 minuten koken.

9

Serveer met verse basilicum, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0