Afdrukopties:

Pesto lasagne

Porties4 PortiesVoorbereiding25 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd1 uur 5 Minuten

Pesto lasagne met kip en tomaat

 500 g Mascarpone
 400 g Kipfilet
 250 g Verse lasagnebladen
 200 g Pesto
 50 g Pijnboompitten
 4 eetlepel(s) Geraspte kaas
 2 Tomaten
 2 teentjes Knoflook
 1 Courgette
 1 Ui
 1 Kipbouillon blokje
1

Breng water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en kook de kipfilet 10 tot 15 minuten in de bouillon.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan.

4

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en voeg toe. Bak dit mee totdat het zacht begint te worden.

5

Laat de kip uitlekken en trek met een vork uit elkaar.

6

Roer de pesto en de mascarpone in een kom door elkaar.

7

Vet vervolgens een ovenschaal in.

8

Leg 3 lasagnebladen op de bodem van de ovenschaal. Verdeel 1/3 van het pesto mengsel over de lasagnebladen.

9

Doe er dan de helft van de kip over en de helft van de courgette met ui en knoflook.

10

Verdeel er nog 1/3 van de pijnboompitten over.

11

Herhaal dit nog een laag.

12

Gebruik het laatste deel van het pestomengsel om de lasagne bovenop mee in te smeren.

13

Snijd de tomaten in schijfjes en verdeel samen met de kaas en pijnboompitten over de bovenzijde.

14

Bak de lasagne gedurende 40 minuten in de oven.

15

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4