Pesto pasta met ovengedroogde tomaten

Porties4 PortiesVoorbereiding25 MinutenKooktijd1 uur 30 MinutenTotale tijd1 uur 55 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd1 uur 55 Minuten

Ingrediënten

500 g Spaghetti
500 g Cocktailtomaten
40 g Parmezaanse kaas
30 g Pijnboompitten
30 g Verse basilicum
8 eetlepel(s) Extra vierge olijfolie
2 theelepel Poedersuiker
1 theelepel Oregano
1 teentje Knoflook

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 100 graden.

2

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Bestrooi de tomaten met poedersuiker, een halve theelepel zout en de gedroogde oregano. Besprenkel ze vervolgens met 2 eetlepels olijfolie.

4

Zet deze voor 1 uur en 30 minuten in de oven, neem ze daarna uit de oven en laat een beetje afkoelen.

5

Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in een pan zonder olie tot ze bruin kleuren. Leg ze dan op een bord om af te koelen, zonder dat ze verder kleuren.

6

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de knoflook fijn. Doe dit samen met de verse basilicum, pijnboompitten en 6 eetlepels olie in de blender en maal tot een grove pasta.

7

Kook de pasta in ruim water gaar, giet dit vervolgens af en roer de pesto door de pasta. Serveer met de gedroogde tomaatjes.

8

Lekker ite!

Pasta pesto met ovengedroogde tomaten

Genoten van dit recept? :)

Advertentie