Afdrukopties:

Pesto pasta met ovengedroogde tomaten

Porties4 PortiesVoorbereiding25 MinutenKooktijd1 uur 30 MinutenTotale tijd1 uur 55 Minuten

Pasta pesto met ovengedroogde tomaten

 500 g Spaghetti
 500 g Cocktailtomaten
 40 g Parmezaanse kaas
 30 g Pijnboompitten
 30 g Verse basilicum
 8 eetlepel(s) Extra vierge olijfolie
 2 theelepel Poedersuiker
 1 theelepel Oregano
 1 teentje Knoflook
1

Verwarm de oven voor op 100 graden.

2

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Bestrooi de tomaten met poedersuiker, een halve theelepel zout en de gedroogde oregano. Besprenkel ze vervolgens met 2 eetlepels olijfolie.

4

Zet deze voor 1 uur en 30 minuten in de oven, neem ze daarna uit de oven en laat een beetje afkoelen.

5

Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in een pan zonder olie tot ze bruin kleuren. Leg ze dan op een bord om af te koelen, zonder dat ze verder kleuren.

6

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de knoflook fijn. Doe dit samen met de verse basilicum, pijnboompitten en 6 eetlepels olie in de blender en maal tot een grove pasta.

7

Kook de pasta in ruim water gaar, giet dit vervolgens af en roer de pesto door de pasta. Serveer met de gedroogde tomaatjes.

8

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0