Afdrukopties:

Pesto risotto met rucola

Porties2 Porties

Pesto risotto met rucola

 1 teentje Knoflook
 1 Spaanse peper
 1,50 l Runderbouillon
 1 Puntpaprika
 200 g Risotto rijst
 50 g Rucola
 10 g Pijnboompitten
 1 eetlepel(s) Crème fraîche
 3 eetlepel(s) Pesto
 20 g Parmezaanse kaas
 1 theelepel Chilivlokken
1

Pers het teentje knoflook en snijd de rode peper fijn.

2

Verwarm olie in een pan en fruit hierin de knoflook en peper. Bak de risotto rijst kort mee, totdat deze glazig zijn.

3

Voeg vervolgens 1/3 van de bouillon toe. Laat dit al roerend koken tot alle water verdampt is. Voeg vervolgens weer 1/3 van de bouillon toe samen met de paprika.

4

Wanneer het water opnieuw verdampt is, voeg je het laatste deel van de bouillon toe. Controleer of de risotto gaar is, zo niet voeg dan nog een scheut water toe.

5

Doe de pesto, crème fraîche, chilivlokken en parmezaanse kaas door de saus.

6

Schep de risotto op een bord en serveer met de rucola en pijnboompitten. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 2


Voedingswaardes per portie
Calorieën 400
% ADH per portie*
Vet 15g24%
Natrium 190mg8%
Koolhydraten 20g7%

Suiker 2g
Eiwit 9g18%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.