Lekker ite logo

Shop

Picadillo

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

200 g Rijst
330 g Salsa Pronta
300 g Maïs
300 g Rundergehakt
100 ml Water
2 Tomaten
2 Aardappelen
2 teentjes Knoflook
2 theelepel Picadillo kruiden
1 theelepel Mexicaanse kruiden
1 Rode ui
1 Paprika
1 Jalapeno peper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

2

Snipper de ui en knoflook, snijd de jalapeno peper fijn en snijd de paprika en tomaat in blokjes.

3

Fruit de ui, knoflook en jalapeno peper kort in olie.

4

Voeg vervolgens het gehakt met een snufje peper toe en bak dit rul.

5

Daarna voeg je de aardappel, paprika, maïs en tomaat toe. Bak dit gedurende een minuutje mee.

6

Vervolgens voeg je de salsa pronte, de Mexicaanse kruiden, de Picadillo kruiden en het water toe.

7

Doe de deksel op de pan en laat het geheel 25 minuten koken, totdat de aardappel zacht is.

8

Kook ondertussen de rijst volgens instructies op de verpakking.

9

Lekker ite!

picadillo

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! :)