Pindakaas brownies

Porties20 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd1 uur
Rating
Rating
Porties20 PortiesTotale tijd1 uur

Ingrediënten

250 g Kristalsuiker
185 g Roomboter
185 g Pure chocolade
100 g Cacaopoeder
100 g Melkchocolade
80 g Bloem
4 eetlepel(s) Pinda's
3 Eieren
2 eetlepel(s) Pindakaas
Pindakaascrème
275 g Pindakaas met kokos
150 g Poedersuiker
75 g Gezouten roomboter
75 ml Slagroom
Benodigdheden
Brownieblik
Bakpapier
Keukenmachine of mixer

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe bakpapier in het brownieblik.

2

Doe de boter en de pure chocolade in een steelpan, smelt het samen op laag vuur.

3

Mix in een kom de eieren met de kristalsuiker tot een romig mengsel. Zorg ervoor dat je dit minstens 10 minuten klopt, zodat je luchtige brownies krijgt.

4

Voeg vervolgens het boter-chocolademengsel al roerend toe aan de eieren. Meng zo kort mogelijk, tot het een egaal mengsel is.

5

Zeef de bloem en cacaopoeder boven de eieren en voeg een snufje zout toe.

6

Spatel alles rustig door elkaar, zodat de lucht in het mengsel blijft zitten.

7

Schep vervolgens het mengsel in het brownieblik.

8

Roer de 2 eetlepels pindakaas goed glad, verwarm dit eventueel kort zodat het vloeibaar wordt.

9

Maak met de pindakaas een swirl in het browniebeslag.

10

Druk vervolgens de fijngehakte stukjes melkchocolade hierin.

11

Bak de brownie tussen de 35-40 minuten in de oven.

12

Maak tijdens het afkoelen van de brownie de pindakaascrème.

13

Mengs de gezouten boter, poedersuiker en pindakaas tot een luchtig mengsel.

14

Schenk dan de slagroom erbij en klop tot een luchtige crème.

15

Verdeel de pindakaascrème over de brownies en bestrooi deze met de grof gehakte pinda's.

16

Lekker ite!

Pindakaas brownies

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.