Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe bakpapier in het brownieblik.
Doe de boter en de pure chocolade in een steelpan, smelt het samen op laag vuur.
Mix in een kom de eieren met de kristalsuiker tot een romig mengsel. Zorg ervoor dat je dit minstens 10 minuten klopt, zodat je luchtige brownies krijgt.
Voeg vervolgens het boter-chocolademengsel al roerend toe aan de eieren. Meng zo kort mogelijk, tot het een egaal mengsel is.
Zeef de bloem en cacaopoeder boven de eieren en voeg een snufje zout toe.
Spatel alles rustig door elkaar, zodat de lucht in het mengsel blijft zitten.
Schep vervolgens het mengsel in het brownieblik.
Roer de 2 eetlepels pindakaas goed glad, verwarm dit eventueel kort zodat het vloeibaar wordt.
Maak met de pindakaas een swirl in het browniebeslag.
Druk vervolgens de fijngehakte stukjes melkchocolade hierin.
Bak de brownie tussen de 35-40 minuten in de oven.
Maak tijdens het afkoelen van de brownie de pindakaascrème.
Mengs de gezouten boter, poedersuiker en pindakaas tot een luchtig mengsel.
Schenk dan de slagroom erbij en klop tot een luchtige crème.
Verdeel de pindakaascrème over de brownies en bestrooi deze met de grof gehakte pinda's.
Lekker ite!