Pindarotsjes

Porties1 PortieVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

120 g Chocolade (wit, melk of puur)
75 g Ongezouten pinda's

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breek de chocolade in kleine brokjes en smelt dit au bain-marie of in de magnetron. Wanneer je ervoor kiest om de chocolade au bain-marie te smelten is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de bovenste schaal het water niet raakt, de stoom verwarmd de pan!

2

Wanneer je wilt dat je pindarotsjes niet smelten zodra je ze vastpakt, is het belangrijk om de chocolade te tempereren. Dit kun je als volgt doen; Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze kort in de magnetron. Roer na een minuut door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is. Op deze manier is je chocolade getemperd en hard hij beter uit.

3

Zodra de chocolade gesmolten is meng je de pinda's erdoorheen. Roer goed door zodat de pinda's aan alle kanten bedekt zijn met chocolade.

4

Zet de met chocolade bedekte pinda's 10 minuten in de koelkast om af te koelen.

5

Bedek ondertussen een bord met bakpapier.

6

Schep hier met twee lepels de afgekoelde pinda's met chocolade op, zodat het kleine hoopjes zijn.

7

Zet ze vervolgens nog 30 minuten in de koelkast, zodat de chocolade goed uit kan harden. Lekker ite!

Pindarotsjes

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Andere lekkere recepten:

Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! :)