Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Breek de chocolade in kleine brokjes en smelt dit au bain-marie of in de magnetron. Wanneer je ervoor kiest om de chocolade au bain-marie te smelten is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de bovenste schaal het water niet raakt, de stoom verwarmd de pan!
Wanneer je wilt dat je pindarotsjes niet smelten zodra je ze vastpakt, is het belangrijk om de chocolade te tempereren. Dit kun je als volgt doen; Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze kort in de magnetron. Roer na een minuut door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is. Op deze manier is je chocolade getemperd en hard hij beter uit.
Zodra de chocolade gesmolten is meng je de pinda's erdoorheen. Roer goed door zodat de pinda's aan alle kanten bedekt zijn met chocolade.
Zet de met chocolade bedekte pinda's 10 minuten in de koelkast om af te koelen.
Bedek ondertussen een bord met bakpapier.
Schep hier met twee lepels de afgekoelde pinda's met chocolade op, zodat het kleine hoopjes zijn.
Zet ze vervolgens nog 30 minuten in de koelkast, zodat de chocolade goed uit kan harden. Lekker ite!