Lekker ite logo

Shop

Pindarotsjes

Porties1 PortieVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

120 g Chocolade (wit, melk of puur)
75 g Ongezouten pinda's
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breek de chocolade in kleine brokjes en smelt dit au bain-marie of in de magnetron. Wanneer je ervoor kiest om de chocolade au bain-marie te smelten is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de bovenste schaal het water niet raakt, de stoom verwarmd de pan!

2

Wanneer je wilt dat je pindarotsjes niet smelten zodra je ze vastpakt, is het belangrijk om de chocolade te tempereren. Dit kun je als volgt doen; Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze kort in de magnetron. Roer na een minuut door en herhaal dit tot alle chocolade gesmolten is. Op deze manier is je chocolade getemperd en hard hij beter uit.

3

Zodra de chocolade gesmolten is meng je de pinda's erdoorheen. Roer goed door zodat de pinda's aan alle kanten bedekt zijn met chocolade.

4

Zet de met chocolade bedekte pinda's 10 minuten in de koelkast om af te koelen.

5

Bedek ondertussen een bord met bakpapier.

6

Schep hier met twee lepels de afgekoelde pinda's met chocolade op, zodat het kleine hoopjes zijn.

7

Zet ze vervolgens nog 30 minuten in de koelkast, zodat de chocolade goed uit kan harden. Lekker ite!

Pindarotsjes

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.