Pistache koekjes

Porties12 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd4 uren 20 MinutenTotale tijd4 uren 40 Minuten
Rating
Rating
Porties12 PortiesTotale tijd4 uren 40 Minuten

Ingrediënten

150 g Bloem
125 g Roomboter
125 g Witte chocolade
75 g Pistachenoot
50 g Kristalsuiker
50 g Bruine basterdsuiker
1 Ei
½ theelepel Baking soda
½ theelepel Zout
Topping
150 g Witte chocolade
10 g Pistachenoot
10 Gevriesdroogde aardbeien

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Meng de bloem, kristalsuiker, basterdsuiker, baking soda, zout, ei en roomboter door elkaar tot een stevig bol deeg.

2

Hak vervolgens de witte chocolade en pistachenoot in grove stukken.

3

Kneed dit vervolgens door het deeg.

4

Dek de kom met huishoudfolie af en zet het gedurende 4 uren in de koelkast.

5

Verwarm na het wachten de oven voor op 200 graden.

6

Draai van het deeg 12 balletjes die even groot zijn.

7

Leg de balletjes op een bakplaat en druk ze een beetje plat.

8

Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten af in de oven.

9

Laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rooster.

10

Smelt de witte chocolade au bain-marie en hak de pistache noten.

11

Doop de afgekoelde koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade en strooi hier de pistache nootjes en gevriesdroogde aardbeien overheen.

12

Lekker ite!

Pistache koekjes met witte chocolade en gevriesdroogde aardbeien

Genoten van dit recept? :)

Advertentie