Afdrukopties:

Pistache koekjes

Porties12 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd4 uren 20 MinutenTotale tijd4 uren 40 Minuten

Pistache koekjes met witte chocolade en gevriesdroogde aardbeien

 150 g Bloem
 125 g Roomboter
 125 g Witte chocolade
 75 g Pistachenoot
 50 g Kristalsuiker
 50 g Bruine basterdsuiker
 1 Ei
 ½ theelepel Baking soda
 ½ theelepel Zout
Topping
 150 g Witte chocolade
 10 g Pistachenoot
 10 Gevriesdroogde aardbeien
1

Meng de bloem, kristalsuiker, basterdsuiker, baking soda, zout, ei en roomboter door elkaar tot een stevig bol deeg.

2

Hak vervolgens de witte chocolade en pistachenoot in grove stukken.

3

Kneed dit vervolgens door het deeg.

4

Dek de kom met huishoudfolie af en zet het gedurende 4 uren in de koelkast.

5

Verwarm na het wachten de oven voor op 200 graden.

6

Draai van het deeg 12 balletjes die even groot zijn.

7

Leg de balletjes op een bakplaat en druk ze een beetje plat.

8

Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten af in de oven.

9

Laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rooster.

10

Smelt de witte chocolade au bain-marie en hak de pistache noten.

11

Doop de afgekoelde koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade en strooi hier de pistache nootjes en gevriesdroogde aardbeien overheen.

12

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0