Lekker ite logo

Shop

Pittige kruidenboter

Porties6 PortiesKooktijd5 Minuten
Rating
Rating
Porties6 Porties

Ingrediënten

250 g Roomboter
10 g Verse bieslook
2 theelepel Sambal
1 teentje Knoflook
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Deze heerlijke kruidenboter is perfect om te serveren bij een uitgebreide lunch, bij een borrel of bij de barbecue. Het is zo lekker, dat je het bakje in één keer leeg eet!

Zo maak je het

1

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.

2

Pers het teentje knoflook en snijd de bieslook fijn.

3

Meng vervolgens de gesneden bieslook, knoflook, sambal en boter door elkaar.

4

Serveer met een lekker stukje stokbrood of Turks brood. Lekker ite!

Pittige kruidenboter

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)