Afdrukopties:

Pittige paprika ovenschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd55 MinutenTotale tijd1 uur 25 Minuten

Paprika ovenschotel

 450 g Uien
 350 ml Yoghurt
 100 g Belegen kaas
 25 g Boter
 25 g Bloem
 4 Eieren
 2 eetlepel(s) Olijfolie
 2 teentjes Knoflook
 2 Rode paprika
 2 Gele paprika
 2 Groene paprika
 1 theelepel Zout
 1 theelepel Korianderpoeder
 1 theelepel Komijnpoeder
 ½ theelepel Mosterdpoeder
 ½ theelepel Chilivlokken
 Snufje Paprikapoeder (pikant)
1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snijd de uien in dunne ringen, pers de knoflook en snijd de paprika's in dunne repen.

3

Verwarm olie en de boter in een wokpan en bak hierin de uien en knoflook.

4

Voeg vervolgens het zout, koriander, komijn, mosterdpoeder en de chilivlokken toe. Bak het mengsel gedurende 5 minuten tot de uien glazig zijn.

5

Dan voeg je de repen paprika toe en bak je deze 10 minuten mee.

6

Strooi daarna de bloem erbij en blijf roeren tot deze volledig is opgenomen.

7

Vet ondertussen een ovenschaal licht in.

8

Schep de helft van het paprikamengsel in de ovenschaal en bestrooi met kaas. Voeg dan de volgende helft van het paprikamengsel toe en bestrooi deze met de resterende kaas.

9

Klop in een kom de eieren samen met de yoghurt los.

10

Giet het eiermengsel over de ovenschotel en bestrooi met een beetje paprikapoeder.

11

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 40 minuten in de oven.

12

Haal dan de aluminiumfolie eraf en bak nog 15 minuten in de oven, tot de ovenschotel bruin is.

13

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0