Pizza BBQ chicken

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

200 g Kipfilet
4 eetlepel(s) Barbecue saus
1 Rode peper
1 Volkoren pizzabodem
½ Rode paprika
½ Rode ui
1 bol Mozzarella
½ theelepel Paprikapoeder
¼ theelepel Komijn
Snufje Chilipoeder

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kook het in water. Laat de kip 5 minuten koken.

3

Vervolgens giet je de kip af en kruid je deze met de paprikapoeder, komijn en chilipoeder.

4

Rol de pizzabodem uit over een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem.

5

Besmeer de pizzabodem royaal met barbecue saus.

6

Snijd de paprika, ui en mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza. Verdeel ook de kipstukjes over de pizza.

7

Zet de pizza gedurende 15 tot 20 minuten in de oven tot de randjes krokant zijn.

8

Lekker ite!

Zelfgemaakte BBQ checken pizza

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.