Pizza BBQ chicken

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

200 g Kipfilet
4 eetlepel(s) Barbecue saus
1 Rode peper
1 Volkoren pizzabodem
½ Rode paprika
½ Rode ui
1 bol Mozzarella
½ theelepel Paprikapoeder
¼ theelepel Komijn
Snufje Chilipoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kook het in water. Laat de kip 5 minuten koken.

3

Vervolgens giet je de kip af en kruid je deze met de paprikapoeder, komijn en chilipoeder.

4

Rol de pizzabodem uit over een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem.

5

Besmeer de pizzabodem royaal met barbecue saus.

6

Snijd de paprika, ui en mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza. Verdeel ook de kipstukjes over de pizza.

7

Zet de pizza gedurende 15 tot 20 minuten in de oven tot de randjes krokant zijn.

8

Lekker ite!

Zelfgemaakte BBQ checken pizza

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.