Afdrukopties:

Pizza shoarma

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten

Shoarma pizza

 1 Volkoren pizzabodem
 250 g Shoarmareepjes
 100 g Gezeefde tomaten
 50 g Geraspte kaas
 5 eetlepel(s) Knoflooksaus
 1 Rode paprika
 1 Ui
 1 Rode peper
Pizzakruiden
 1 eetlepel(s) Oregano
 1 eetlepel(s) Basilicum
 1 eetlepel(s) Peterselie
 1 theelepel Tijm
 1 theelepel Knoflookpoeder
 ½ theelepel Chilivlokken
 ½ theelepel Salie
 ½ theelepel Uienpoeder
 1 mespunt Zwarte peper
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bak de shoarma en laat deze uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de ui, paprika en rode peper in ringen.

3

Meng vervolgens de kruiden in een apart schaaltje door elkaar.

4

Doe de gezeefde tomaten op de pizzabodem en bestrooi deze met een deel van de pizzakruiden. Je kunt de rest van de kruiden in een potje bewaren voor de volgende keer!

5

Daarna beleg je de pizza met de ui, paprika, rode peper en de gebakken shoarma.

6

Tot slot bestrooi je de pizza met kaas. Bak hem vervolgens 20 minuten in de oven.

7

Serveer vervolgens de pizza met knoflooksaus, het lekkerste is natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0