Portugese garnalen in mosterd piri piri saus

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

450 g Garnalen
1 Ui
2 teentjes Knoflook
100 ml Brandy
500 ml Water
15 eetlepel(s) Mosterd
1 Laurierblad
1 theelepel Smoked paprika
1 Blokje kippenbouillon
2 eetlepel(s) Piripiri saus / Tabasco of 4 Piripiri's
1 eetlepel(s) Bloem
Sap van een halve citroen

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden, snipper de ui en de piripiri's. Snijd de knoflookteentjes in dikke plakjes en haal de korsten van de sneetjes brood af. Zodra de oven voorverwarmd is leg je de sneetjes brood erin. Ze moeten ongeveer 10 minuten.

2

Verwarm een pan met een klontje boter of olie en fruit hierin de ui, knoflook en piripiri's. Als je gebruik maakt van piripiri saus of tabasco voeg je dit nog niet toe.

3

Voeg de garnalen toe en bak deze mee.

4

Na ongeveer 5 minuten, wanneer de garnalen mooi gebakken zijn voeg je de bloem toe.

5

Bak nog 2 minuten door en voeg dan de brandy (of wijn), kippenbouillon en mosterd toe. Wanneer je geen piripiri's gebruikt voeg je nu ook de piripiri/tabasco saus toe.

6

Bak het geheel nogmaals 2 minuten en voeg dan water toe tot je een gewenste dikte hebt, ik gebruik meestal ongeveer 500ml (warm) water. Voeg nu ook het sap van de halve citroen toe. Je kunt nu de sneetjes brood in reepjes snijden en klaarzetten.

7

Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.

8

Serveer de garnalen in een grote schaal met de broodreepjes ernaast. Deze kun je heerlijk dippen in de saus :)

Lekker ite!

Portugese garnalen in mosterd piripiri saus

Genoten van dit recept? :)

Advertentie