Prei kerrie ovenschotel

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

800 g Aardappelschijfjes
500 g Rundergehakt
200 ml Kookroom light
100 g Geraspte kaas
2 Prei
2 teentjes Knoflook
1 Runderbouillon blokje
1 eetlepel(s) Kerrie
1 Ei
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 225 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.

2

Snijd ondertussen de prei in plakjes en pers de knoflook.

3

Bak vervolgens de prei en knoflook in een wok gedurende 5 minuten.

4

Voeg daarna het gehakt, het verkruimelde bouillonblokje en de kerrie toe.

5

Bak dit tot het gehakt rul is.

6

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.

7

Klop ondertussen het ei met de kookroom los en breng dit op smaak met peper en zout.

8

Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes en dek dit vervolgens af met de andere helft van de aardappelschijfjes.

9

Giet daarna het roommengsel over de ovenschotel en dek dit af met de geraspte kaas.

10

Zet de ovenschotel gedurende 25 minuten in de oven.

11

Lekker ite!

12

Tip: Voeg voor meer groente een extra prei of een rode paprika toe.

Preischotel met gehakt en kerrie

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)