Prei kerrie ovenschotel

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

800 g Aardappelschijfjes
500 g Rundergehakt
200 ml Kookroom light
100 g Geraspte kaas
2 Prei
2 teentjes Knoflook
1 Runderbouillon blokje
1 eetlepel(s) Kerrie
1 Ei

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 225 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.

2

Snijd ondertussen de prei in plakjes en pers de knoflook.

3

Bak vervolgens de prei en knoflook in een wok gedurende 5 minuten.

4

Voeg daarna het gehakt, het verkruimelde bouillonblokje en de kerrie toe.

5

Bak dit tot het gehakt rul is.

6

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.

7

Klop ondertussen het ei met de kookroom los en breng dit op smaak met peper en zout.

8

Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes en dek dit vervolgens af met de andere helft van de aardappelschijfjes.

9

Giet daarna het roommengsel over de ovenschotel en dek dit af met de geraspte kaas.

10

Zet de ovenschotel gedurende 25 minuten in de oven.

11

Lekker ite!

12

Tip: Voeg voor meer groente een extra prei of een rode paprika toe.

Preischotel met gehakt en kerrie

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Pizza dal papaEen pizza kun je op veel verschillende manieren beleggen maar de basis is altijd hetzelfde, namelijk pizzadeeg en tomatensaus. Daarom hebben wij dit basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, als je dit recept volgt kun je 4 pizza's van een diameter van 30cm beleggen.
Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?