Afdrukopties:

Prei kerrie ovenschotel

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd40 Minuten

Preischotel met gehakt en kerrie

 800 g Aardappelschijfjes
 500 g Rundergehakt
 200 ml Kookroom light
 100 g Geraspte kaas
 2 Prei
 2 teentjes Knoflook
 1 Runderbouillon blokje
 1 eetlepel(s) Kerrie
 1 Ei
1

Verwarm de oven voor op 225 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.

2

Snijd ondertussen de prei in plakjes en pers de knoflook.

3

Bak vervolgens de prei en knoflook in een wok gedurende 5 minuten.

4

Voeg daarna het gehakt, het verkruimelde bouillonblokje en de kerrie toe.

5

Bak dit tot het gehakt rul is.

6

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.

7

Klop ondertussen het ei met de kookroom los en breng dit op smaak met peper en zout.

8

Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes en dek dit vervolgens af met de andere helft van de aardappelschijfjes.

9

Giet daarna het roommengsel over de ovenschotel en dek dit af met de geraspte kaas.

10

Zet de ovenschotel gedurende 25 minuten in de oven.

11

Lekker ite!

12

Tip: Voeg voor meer groente een extra prei of een rode paprika toe.

Voedingswaarden

Portie 0