Pulled chicken

Porties1 PortieKooktijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

150 g Zilvervliesrijst
5 eetlepel(s) Sojasaus
3 Wortels
3 Bosuitjes
1 Kipfilet
1 Ui
1 Rode paprika
1 teentje Knoflook
1 Kip bouillonblokje
½ Venkel

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng een pan water met bouillon aan de kook en kook de kip hier gedurende 20 minuten in gaar.

2

Kook ondertussen in een andere pan de rijst volgens de instructies op de verpakking.

3

Snijd ondertussen alle groente in kleine stukjes.

4

Haal vervolgens de kipfilet uit het water en trek deze met twee vorken uit elkaar, zodat er pulled chicken ontstaat.

5

Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, fruit vervolgens ook de ui kort mee.

6

Voeg dan de groente toe en bak dit kort mee, voeg vervolgens de kipfilet en sojasaus toe. Bak het geheel nog 5 minuten mee en serveer met de rijst.

7

Lekker ite!

8

Tip: Je kunt ook alle restjes groente uit de koelkast toevoegen.

pulled chicken

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)