Lekker ite logo

Shop

Quiche met spinazie en tonijn

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

600 g Verse spinazie
200 g Tonijn uit blik
125 ml Slagroom
100 g Geraspte kaas
4 Eieren
3 Tomaten
1 Ui
1 pak Quichedeeg
1 teentje Knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak het quichedeeg volgens de instructies op de verpakking en verdeel deze gelijkmatig over de quichevorm.

3

Laat de tonijn goed uitlekken en pluk uit elkaar in een kom.

4

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook.

5

Verdeel het tonijnmengsel over het deeg.

6

Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en ui totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de spinazie in porties toe en laat het al roerend slinken.

7

Kluts de ei samen met de slagroom in een kom en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg vervolgens de kaas toe en roer dit er goed doorheen.

8

Verdeel de gewokte spinazie over de tonijn en giet vervolgens het eimengsel eroverheen.

9

Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadlijsten en verdeel deze over de quiche.

10

Bak de quiche in 35 minuten af in de oven en lekker ite!

Quiche met spinazie en tonijn

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gnocchi met pesto, broccoli, cherrytomaat en kipAls je erg snel moet en je wilt niet te veel werk hebben van het koken is dit een perfect gerecht. Je hoeft niets te snijden, begint met bakken en binnen 10 minuten kun je eten. Lekker en gezond :)
Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)