Red velvet taart

Porties12 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties12 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

260 ml Karnemelk
260 g Kristalsuiker
250 g Bloem
130 ml Zonnebloemolie
16 g Vanillesuiker
15 g Rode kleurstof
15 g Cacao
5 g Bakpoeder
5 g Baking soda
3 Eieren
1 theelepel Azijn
Snuf zout
Room
400 g Ongeklopte slagroom
250 g Mascarpone
200 g Roomkaas
16 g Vanillesuiker
16 g Klopfix
4 eetlepel(s) Suiker
Topping
Rood fruit naar keuze

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng de zout, bakpoeder, cacao en bloem in een kom.

3

Vervolgens meng je in een andere kom de karnemelk met de rode kleurstof. Kies bij voorkeur voor een kleurstof in poedervorm.

4

Klop dan de suiker, vanillesuiker en eieren in een kom gedurende 7 minuten totdat ze luchtig zijn.

5

Dan voeg je de zonnebloemolie toe en mixt dit tot een egaal geheel.

6

Vervolgens voeg je het bloemmengsel en het karnemelkmengsel beetje bij beetje toe. Mix dit weer tot een mooi glad beslag.

7

Meng in een aparte kom de baking soda met de azijn. Voeg dit toe aan het beslag en spatel het erdoorheen.

8

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet deze in.

9

Giet hier vervolgens het beslag in. Je kunt er voor kiezen om twee bakvormen van gelijke grootte te gebruiken, zodat je straks de taart niet doormidden hoeft te snijden.

10

Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven.

11

Laat hem vervolgens op een rooster afkoelen.

Room
12

Zorg wanneer je met de room begint dat al je ingrediënten goed koud zijn, dan blijft de room steviger.

13

Begin met het kloppen van de slagroom mer de mascarpone, roomkaas, vanillesuiker, klopfis en suiker.

14

Klop dit totdat het stijf is.

15

Smeer vervolgens de room op de eerste taart helft. Wanneer je de taart in 1 bakblik hebt gebakken, moet je deze eerst halveren.

16

Leg vervolgens je tweede taart helft er bovenop. Besmeer de bovenkant en zijkanten met de room. Dit wil het beste met een glaceermes.

17

Decoreer de taart met vers fruit naar keuze.

18

Lekker ite!

Red velvet taart

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Côte de boeuf low and slowAfgelopen week heb ik een mooie kamado BBQ voor mijn verjaardag gekregen. Deze heb ik gisteren direct even geprobeerd met een heerlijk stukje côte de boeuf. Op een lage temperatuur met hickory houtsnippers is het stuk vlees langzaam gegaard en heeft deze een heerlijke rooksmaak gekregen.