Print Options:

Red velvet taart

Porties12 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd50 Minuten

Red velvet taart

 260 ml Karnemelk
 260 g Kristalsuiker
 250 g Bloem
 130 ml Zonnebloemolie
 16 g Vanillesuiker
 15 g Rode kleurstof
 15 g Cacao
 5 g Bakpoeder
 5 g Baking soda
 3 Eieren
 1 theelepel Azijn
 Snuf zout
Room
 400 g Ongeklopte slagroom
 250 g Mascarpone
 200 g Roomkaas
 16 g Vanillesuiker
 16 g Klopfix
 4 eetlepel(s) Suiker
Topping
 Rood fruit naar keuze
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng de zout, bakpoeder, cacao en bloem in een kom.

3

Vervolgens meng je in een andere kom de karnemelk met de rode kleurstof. Kies bij voorkeur voor een kleurstof in poedervorm.

4

Klop dan de suiker, vanillesuiker en eieren in een kom gedurende 7 minuten totdat ze luchtig zijn.

5

Dan voeg je de zonnebloemolie toe en mixt dit tot een egaal geheel.

6

Vervolgens voeg je het bloemmengsel en het karnemelkmengsel beetje bij beetje toe. Mix dit weer tot een mooi glad beslag.

7

Meng in een aparte kom de baking soda met de azijn. Voeg dit toe aan het beslag en spatel het erdoorheen.

8

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet deze in.

9

Giet hier vervolgens het beslag in. Je kunt er voor kiezen om twee bakvormen van gelijke grootte te gebruiken, zodat je straks de taart niet doormidden hoeft te snijden.

10

Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven.

11

Laat hem vervolgens op een rooster afkoelen.

Room
12

Zorg wanneer je met de room begint dat al je ingrediƫnten goed koud zijn, dan blijft de room steviger.

13

Begin met het kloppen van de slagroom mer de mascarpone, roomkaas, vanillesuiker, klopfis en suiker.

14

Klop dit totdat het stijf is.

15

Smeer vervolgens de room op de eerste taart helft. Wanneer je de taart in 1 bakblik hebt gebakken, moet je deze eerst halveren.

16

Leg vervolgens je tweede taart helft er bovenop. Besmeer de bovenkant en zijkanten met de room. Dit wil het beste met een glaceermes.

17

Decoreer de taart met vers fruit naar keuze.

18

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 12