Ricotta-tomaat pesto

Porties1 PortieVoorbereiding10 Minuten
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

125 g Ricotta
75 g Parmezaanse kaas
15 g Verse basilicum
5 Tomaten
1 teentje Knoflook
Peper en zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Doe deze tomaten in de staafmixer of blender.

2

Haal vervolgens de blaadjes van de basilicum en voeg deze bij de tomaten.

3

Snijd dan ook de knoflook in stukken, pel deze en voeg deze toe aan de tomaten en basilicum.

4

Doe ook de parmezaanse kaas en ricotta in de staafmixer en meng tot het een egaal mengsel is.

5

Proef vervolgens of de pesto de goede smaak heeft, voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Wanneer de pesto te dik is, kun je deze verdunnen met een beetje olijfolie.

6

Lekker ite!

7

Tip: Gebruik deze pesto voor de penne met cherrytomaten, pesto en mozzarella!

Ricotta-tomaat pesto

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!