Ricotta-tomaat pesto

Porties1 PortieVoorbereiding10 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

125 g Ricotta
75 g Parmezaanse kaas
15 g Verse basilicum
5 Tomaten
1 teentje Knoflook
Peper en zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Doe deze tomaten in de staafmixer of blender.

2

Haal vervolgens de blaadjes van de basilicum en voeg deze bij de tomaten.

3

Snijd dan ook de knoflook in stukken, pel deze en voeg deze toe aan de tomaten en basilicum.

4

Doe ook de parmezaanse kaas en ricotta in de staafmixer en meng tot het een egaal mengsel is.

5

Proef vervolgens of de pesto de goede smaak heeft, voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Wanneer de pesto te dik is, kun je deze verdunnen met een beetje olijfolie.

6

Lekker ite!

7

Tip: Gebruik deze pesto voor de penne met cherrytomaten, pesto en mozzarella!

Ricotta-tomaat pesto

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter