Ricotta-tomaat plaattaart

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

250 g Cherrytomaten
175 g Ricotta
25 g Rucola
20 g Geraspte kaas
6 theelepel Pesto
4 Geroosterde paprika's (uit pot)
2 theelepel Basilicum
2 teentjes Knoflook
1 rol Bladerdeeg
1 Rode ui
1 Rode peper
1 handje Verse basilicum
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Zo wordt het deeg knapperig.

3

Vouw vervolgens de randjes van het deeg om, zodat je een korst krijgt.

4

Snijd dan de cherrytomaten doormidden en snijd de geroosterde paprika, rode peper en ui in stukjes.

5

Meng in een schaaltje de ricotta met de twee teentjes fijngesneden knoflook, de gedroogde basilicum en een snuf peper en zout.

6

Smeer vervolgens het ricotta mengsel over het bladerdeeg.

7

Verdeel dan de cherrytomaten, ui, rode peper en geroosterde paprika over de ricotta.

8

Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen en verdeel de theelepels pesto over de plaattaart.

9

Bak de plaattaart gedurende 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi bruin zijn.

10

Serveer de plaattaart met de rucola en de verse basilicum.

11

Lekker ite!

Ricotta-tomaat plaattaart

Genoten van dit recept? :)