Ricotta-tomaat plaattaart

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

250 g Cherrytomaten
175 g Ricotta
25 g Rucola
20 g Geraspte kaas
6 theelepel Pesto
4 Geroosterde paprika's (uit pot)
2 theelepel Basilicum
2 teentjes Knoflook
1 rol Bladerdeeg
1 Rode ui
1 Rode peper
1 handje Verse basilicum

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Zo wordt het deeg knapperig.

3

Vouw vervolgens de randjes van het deeg om, zodat je een korst krijgt.

4

Snijd dan de cherrytomaten doormidden en snijd de geroosterde paprika, rode peper en ui in stukjes.

5

Meng in een schaaltje de ricotta met de twee teentjes fijngesneden knoflook, de gedroogde basilicum en een snuf peper en zout.

6

Smeer vervolgens het ricotta mengsel over het bladerdeeg.

7

Verdeel dan de cherrytomaten, ui, rode peper en geroosterde paprika over de ricotta.

8

Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen en verdeel de theelepels pesto over de plaattaart.

9

Bak de plaattaart gedurende 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi bruin zijn.

10

Serveer de plaattaart met de rucola en de verse basilicum.

11

Lekker ite!

Ricotta-tomaat plaattaart

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie