Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Zo wordt het deeg knapperig.
Vouw vervolgens de randjes van het deeg om, zodat je een korst krijgt.
Snijd dan de cherrytomaten doormidden en snijd de geroosterde paprika, rode peper en ui in stukjes.
Meng in een schaaltje de ricotta met de twee teentjes fijngesneden knoflook, de gedroogde basilicum en een snuf peper en zout.
Smeer vervolgens het ricotta mengsel over het bladerdeeg.
Verdeel dan de cherrytomaten, ui, rode peper en geroosterde paprika over de ricotta.
Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen en verdeel de theelepels pesto over de plaattaart.
Bak de plaattaart gedurende 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi bruin zijn.
Serveer de plaattaart met de rucola en de verse basilicum.
Lekker ite!