Ricotta-tomaat plaattaart

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

250 g Cherrytomaten
175 g Ricotta
25 g Rucola
20 g Geraspte kaas
6 theelepel Pesto
4 Geroosterde paprika's (uit pot)
2 theelepel Basilicum
2 teentjes Knoflook
1 rol Bladerdeeg
1 Rode ui
1 Rode peper
1 handje Verse basilicum

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Zo wordt het deeg knapperig.

3

Vouw vervolgens de randjes van het deeg om, zodat je een korst krijgt.

4

Snijd dan de cherrytomaten doormidden en snijd de geroosterde paprika, rode peper en ui in stukjes.

5

Meng in een schaaltje de ricotta met de twee teentjes fijngesneden knoflook, de gedroogde basilicum en een snuf peper en zout.

6

Smeer vervolgens het ricotta mengsel over het bladerdeeg.

7

Verdeel dan de cherrytomaten, ui, rode peper en geroosterde paprika over de ricotta.

8

Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen en verdeel de theelepels pesto over de plaattaart.

9

Bak de plaattaart gedurende 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi bruin zijn.

10

Serveer de plaattaart met de rucola en de verse basilicum.

11

Lekker ite!

Ricotta-tomaat plaattaart

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)