Risotto met zalm en citroen

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

200 g Gerookte zalm
400 g Risottorijst
250 ml Witte wijn
4 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
3 eetlepel(s) Olijfolie
2 teentjes Knoflook
2 eetlepel(s) Dille
2 Sjalot
1 Citroen
1 l Kippenbouillon
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de sjalot en de knoflook. Breng ondertussen water aan de kook voor de bouillon.

2

Rasp vervolgens de schil van een halve citroen en pers deze uit. Snijd ook de zalm in stukjes.

3

Fruit de knoflook en sjalot tot deze glazig is. Voeg vervolgens de risotto rijst mee en bak dit mee tot dit ook glazig wordt.

4

Blus dit daarna met de witte wijn en laat dit kort koken.

5

Voeg vervolgens de citroensap en geraspte schil toe.

6

Giet er dan wat bouillon bij en roer tot al het vocht is opgenomen. Blijf dit ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst romig is.

7

Wanneer de risotto klaar is voeg je de gerookte zalm stukjes toe en roer je deze er goed doorheen.

8

Roer dan ook de dille en parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

9

Lekker ite!

10

Groentetip: Serveer met broccoli roosjes.

Risotto met zalm en citroen

Genoten van dit recept? :)