Afdrukopties:

Risotto met zalm en citroen

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd35 Minuten

Risotto met zalm en citroen

 200 g Gerookte zalm
 400 g Risottorijst
 250 ml Witte wijn
 4 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
 3 eetlepel(s) Olijfolie
 2 teentjes Knoflook
 2 eetlepel(s) Dille
 2 Sjalot
 1 Citroen
 1 l Kippenbouillon
1

Snipper de sjalot en de knoflook. Breng ondertussen water aan de kook voor de bouillon.

2

Rasp vervolgens de schil van een halve citroen en pers deze uit. Snijd ook de zalm in stukjes.

3

Fruit de knoflook en sjalot tot deze glazig is. Voeg vervolgens de risotto rijst mee en bak dit mee tot dit ook glazig wordt.

4

Blus dit daarna met de witte wijn en laat dit kort koken.

5

Voeg vervolgens de citroensap en geraspte schil toe.

6

Giet er dan wat bouillon bij en roer tot al het vocht is opgenomen. Blijf dit ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst romig is.

7

Wanneer de risotto klaar is voeg je de gerookte zalm stukjes toe en roer je deze er goed doorheen.

8

Roer dan ook de dille en parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

9

Lekker ite!

10

Groentetip: Serveer met broccoli roosjes.

Voedingswaarden

Portie 0