Rode pesto

Porties6 PortiesVoorbereiding10 Minuten
Rating
Rating
Porties6 Porties

Ingrediënten

150 g Zongedroogde tomaat
100 g Gegrilde rode paprika (uit pot)
50 ml Olijfolie
15 g Pijnboompitten
15 g Verse basilicum
2 teentjes Knoflook
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie.

2

Pel de knoflookteentjes en weeg de overige ingrediënten af.

3

Doe de zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, geroosterde pijnboompitten, de verse basilicum en de knoflook in een kom. Maak er met de staafmixer een egale massa van.

4

Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, voeg je beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de pesto de goede substantie heeft. Meng de pesto ondertussen steeds met de staafmixer.

5

Rode pesto is vaak dikker dan de groene pesto, dit heeft meer de substantie van tapenade.

6

Breng de pesto tot slot op smaak met peper.

7

Serveer de pesto op een broodje, als saus bij de pasta of als smeersel bij een toastje.

8

Lekker ite!

Rode pesto

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.