Rode pesto

Porties6 PortiesVoorbereiding10 Minuten
Rating
Rating
Porties6 Porties

Ingrediënten

150 g Zongedroogde tomaat
100 g Gegrilde rode paprika (uit pot)
50 ml Olijfolie
15 g Pijnboompitten
15 g Verse basilicum
2 teentjes Knoflook
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie.

2

Pel de knoflookteentjes en weeg de overige ingrediënten af.

3

Doe de zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, geroosterde pijnboompitten, de verse basilicum en de knoflook in een kom. Maak er met de staafmixer een egale massa van.

4

Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, voeg je beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de pesto de goede substantie heeft. Meng de pesto ondertussen steeds met de staafmixer.

5

Rode pesto is vaak dikker dan de groene pesto, dit heeft meer de substantie van tapenade.

6

Breng de pesto tot slot op smaak met peper.

7

Serveer de pesto op een broodje, als saus bij de pasta of als smeersel bij een toastje.

8

Lekker ite!

Rode pesto

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.
Gnocchi met pesto, broccoli, cherrytomaat en kipAls je erg snel moet en je wilt niet te veel werk hebben van het koken is dit een perfect gerecht. Je hoeft niets te snijden, begint met bakken en binnen 10 minuten kun je eten. Lekker en gezond :)