Saltimbocca met kip

Porties2 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

125 g Mozzarella
90 g Pesto
75 g Snoeptomaatjes
75 g Babyspinazie
12 Plakken ontbijtspek
2 Kipfilet
1 Tomaat

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Verdeel ondertussen de spinazie over de ovenschaal en kruid dit met peper en zout.

3

Snijd de kipfilet doormidden en halveer hem vervolgens horizontaal nog een keer, zodat je vier lapjes van dezelfde grootte krijgt.

4

Snijd vervolgens de mozzarella en tomaat in plakken.

5

Besmeer de binnenkant van de kipfilet met pesto en leg hier vervolgens een plakje mozzarella en een plak tomaat op.

6

Leg vervolgens de andere helft van de kipfilet hier weer bovenop.

7

Drapeer hier de plakken spek omheen, zodat je stevige pakketjes krijgt.

8

Leg de kippakketjes in de ovenschaal en strooi de tomaatjes hier om heen.

9

Leg nog een plakje mozzarella op de kippakketjes en schep hier de overige pesto op.

10

Zet het gedurende 20 minuten in de oven, totdat de kip gaar is en het spek knapperig.

11

Lekker ite!

Saltimbocca met kip

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie